Χαράτσι ακόμη και στα εκτός σχεδίου οικόπεδα

Μόνο οι αγροτικές εκτάσεις που καλλιεργούνται δεν θα υπάγονται στην υποχρέωση καταβολής φόρου ακίνητης περιουσίας. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο στο οποίο φέρεται να καταλήγει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης σ’ ότι αφορά στον νέο φόρο ακινήτων ο οποίος θα επιβληθεί από το 2013 και θα αντικαταστήσει όλους τους άλλους υπάρχοντες φόρους και τέλη.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, κάθε είδους ακίνητο οικόπεδο και αγροτεμάχιο είτε εντός είτε εκτός σχεδίου θα υπολογίζεται ως περιουσιακό στοιχείο το οποίο θα υπόκειται σε φορολόγηση με βάση το όριο των αντικειμενικών κριτηρίων, τις κλίμακες και το εκάστοτε αφορολόγητο όριο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου η αξία των κτισμάτων και των οικοπέδων θα προστίθεται και το άθροισμα θα αποτελεί τη νέα βάση για τον υπολογισμό του νέου φόρου ακίνητης περιουσίας.

Με τον τρόπο αυτό θεωρείται σίγουρο ότι θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο άτομα που έως τώρα εξαιρούντο από αυτή την υποχρέωση.

Όπως υπολογίζεται η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει επιπλέον έσοδα που θα φτάνουν τουλάχιστον τα 2 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. [www.thessalianews.gr]

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s