Αντίο στο «χαράτσι» μέσω της Δ.Ε.Η. με… 50 ευρώ

Τη δυνατότητα σε όσους ιδιοκτήτες κατοικιών επιθυμούν να αποκοπεί το ειδικό τέλος ακινήτων από τον λογαριασμό της Δ.Ε.Η. προσφέρει το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με μια νέα εγκύκλιο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, σε νέες διευκρινίσεις που εστάλησαν την Τρίτη στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. επισημαίνεται ότι, εφόσον ο υπόχρεος επιθυμεί να αποκοπεί το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών (ΕΕΤΗ∆Ε) από τον λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, θα πρέπει να προσέλθει στην αρμόδια εφορία και να υποβάλει σχετική αίτηση. Στη συνέχεια θα πρέπει να εξοφλήσει την τρέχουσα και τυχόν ληξιπρόθεσμες δόσεις για το 2012, προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ενδεικτικό της αγωνίας που επικρατεί στα αρμόδια κλιμάκια του Υπουργείου Οικονομικών για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη είσπραξη εσόδων, προκειμένου να… «ζεσταθούν» τα άδεια κρατικά ταμεία, αποτελεί το γεγονός ότι δίνεται η δυνατότητα σε όσους δηλώνουν αδυναμία εξόφλησης των συνολικών οφειλών να καταβάλουν χρηματικό ποσό τουλάχιστον 50 ευρώ, ώστε να πραγματοποιηθεί η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού στην αρμόδια εφορία και να διαχωριστεί μια και καλή το «χαράτσι» από τον λογαριασμό ρεύματος.

Στην ίδια εγκύκλιο, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι ο προϊστάμενος της εφορίας μπορεί, έπειτα από αίτηση του φορολογούμενου και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε τον περιορισμό του ύψους του τέλους.

Πηγή:olympia.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s