«Μαχαίρι» 12% σε όλα τα ειδικά μισθολόγια!

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις περικοπές αυτές δε θα εξαιρεθούν ούτε οι μάχιμοι ένστολοι. Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων…

«Μαχαίρι» 12% σε όλα τα ειδικά μισθολόγια!Σε μειώσεις κατά μέσο όρο 12% σε όλα τα ειδικά μισθολόγια με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου προχωρά η κυβέρνηση, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν εξασφαλίζονται ούτε η εκτέλεση του προϋπολογισμού, ούτε η καθαρή εξοικονόμηση των 11,6 δισ. ευρώ. Ωστόσο, ειδικά γι΄αυτή την κατηγορία των υπαλλήλων υπάρχει ακόμα πιθανότητα – μικρή όμως – να αποφύγουν τις μειώσεις καθώς ασκούνται έντονες πιέσεις από τα αρμόδια υπουργεία.
Τα ισοδύναμα μέτρα που προτάθηκαν στην τρόικα για να αποφευχθούν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, δεν πέρασαν και το μέτρο θα υλοποιηθεί κανονικά για να μην παρεκκλίνει ο προϋπολογισμός από τους στόχους.
«Είναι τραγικό να μιλάμε για οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι ίδιες πλάτες δεν μπορούν να αντέξουν άλλα μέτρα», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. Εξέφρασε την ελπίδα ο κ. Σαμαράς να γυρίσει με γεμάτες βαλίτσες δηλαδή όπως είπε με μια δυνατότητα επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής, απελευθέρωση αναπτυξιακών κονδυλίων για να μπει ζεστό χρήμα στην αγορά.

Πηγή: Καθημερινή, ΣΚΑΪ

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s