Γιούνκερ: Διαχειρίσιμη μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

Ωστόσο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είπε ότι μία ελληνική έξοδος δεν είναι επιθυμητή…

Γιούνκερ: Διαχειρίσιμη μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώΣκληραίνει ελαφρώς τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι WDR χαρακτήρισε «διαχειρίσιμη», αλλά όχι και επιθυμητή μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Μια έξοδος θα ήταν μια διαχειρίσιμη διαδικασία υπό τις παρούσες συνθήκες», είπε ο Γιούνκερ στη συνέντευξη, το περιεχόμενο της οποίας δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου.

«Όμως θα πρέπει να προσθέσουμε ότι δεν είναι μια επιθυμητή διέξοδος γιατί θα εμπεριείχε σημαντικούς κινδύνους, κυρίως για τους απλούς ανθρώπους στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν μπορεί να αποκλείσει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, ο Γιούνκερ απάντησε: «Σε κάθε περίπτωση (δεν θα γίνει) πριν από το φθινόπωρο, ούτε και μετά».

Στις δηλώσεις του ο Γιούνκερ επιτέθηκε στη Γερμανία, που έχει επικριθεί στην Ευρώπη για την αδιαλλαξία της στο χειρισμό της κρίσης χρέους. «Οι Γερμανοί, πολλοί Γερμανοί, καθώς και μια μερίδα του Τύπου, μιλούν για την Ελλάδα σαν να ήταν ένας λαός που δεν μπορούμε να τον σεβόμαστε. Όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πρέπει να μάθουμε ξανά να είμαστε αγαπημένοι» κατέληξε.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s