ΗΠΑ & ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουν περιμένοντας τη Ρωσική αντίδραση!

Με τη στάση που τηρεί η Ρωσία, όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα υποχωρήσει των θέσεων της στο θέμα της Συρίας. Και αυτό γιατί υπάρχει οργανωμένο σχέδιο να «περάσουν» οι ταραχές μετά τη Μέση Ανατολή στην περιοχή που ονομάζεται …Καύκασος. Μια περιοχή που εκτός από μισθοφόρους και ξένες μυστικές υπηρεσίες μπορούν να δράσουν Γεωργιανοί με τη συμβολή Τσετσένων ανταρτών!
Σε ομιλία του στα μέλη Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Philip H.Gordon, στις 14 Δεκεμβρίου 2011 δήλωσε τα ακόλουθα:
«Από το 2009 έχουμε χορηγήσει περίπου 160 εκατ. δολάρια για υποστήριξη προγραμμάτων στη Ρωσία όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την καταπολέμηση της διαφθοράς, για την κοινωνία των πολιτών, των ανεξάρτητων ΜΜΕ, της χρηστής διακυβέρνησης και τις δημοκρατικές πολιτικές διαδικασίες».
«Πρόσφατα, η χρηματοδότηση των ΗΠΑ χρησιμοποιήθηκε για την υποστήριξη ανεξάρτητης παρακολούθησης των εκλογών στη Δούμα. Είμαστε ευγνώμονες που υπάρχει μια σειρά διαβουλεύσεων με το Κογκρέσο σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο και έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουμε την προσπάθεια δημιουργίας ενός ταμείου για την υποστήριξη Ρωσικών ΜΚΟ για μια πιο «ανοιχτή» κοινωνία».
Δεν είναι τυχαία η πρόσφατη απόφαση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να επικυρώσει το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε στις 13 Ιουλίου από το Κοινοβούλιο της Ρωσίας (Δούμα) και που χαρακτηρίζει πολλές από τις ΜΚΟ ως χρηματοδοτούμενες από ξένες μυστικές υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της Ρωσίας.
Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι αναμένουν και επιθυμούν την ομαλή αποχώρηση του Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία που όσο όμως περνάει ο καιρός τόσο και περισσότερο απομακρύνεται σαν σενάριο. Ο ίδιος ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, τον Δεκέμβριο του 2011 δήλωσε: «Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι ο Άσαντ θα παραμείνει στην εξουσία για ακόμη λίγες βδομάδες, ωστόσο κάποιοι άλλοι επισημαίνουν πως αν δεν γίνει άμεσα Δυτική παρέμβαση, το καθεστώς Άσαντ θα παραμείνει στην εξουσία ακόμη και για χρόνια»!

GEOPOLITICS & DAILY NEWS (Λουκάς Δ. Συμπεράς)

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s