Η Τουρκία ξέφυγε… παραβιάσεις πλέον και στο Ιράκ!

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, απέρριψε τις κατηγορίες της Βαγδάτης αναφορικά με την παραβίαση του εναέριου χώρους της από την τουρκική Αεροπορία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, στην αναφορά του σχετικά με την απειλή της Βαγδάτης να προσφύγει στον ΟΗΕ αναφορικά με τη τουρκική συμπεριφορά, υπογράμμισε πως η Άγκυρα διεξάγει έναν αγώνα κατά της «τρομοκρατίας», δηλαδή κατά των μαχητών του ΡΚΚ, οι οποίο σύμφωνα με τη Τουρκία βρίσκουν καταφύγιο στο Βόρειο Ιράκ. Ο Ρ. Τ. Ερντογάν δήλωσε πως η χώρα του προτιμά το θέμα να διευθετηθεί από τη Βαγδάτη αλλά εάν αυτή δεν κάνει κάτι τότε η Τουρκία θα αναλάβει δράση.

Είναι προφανές πως η Τουρκία του Νταβούτογλου και των «μηδενικών προβλημάτων» έχει χάσει τη μπάλα, ειδικά τώρα τελευταία που βλέπει οι εξελίξεις στη περιοχή να τρέχουν, όχι απαραίτητα προς το συμφέρον της.

Έτσι, ενώ στην ουσία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Συρία, ενώ το ταξίδι του Τούρκου πρωθυπουργού έδειξε τη κρισιμότητα των στιγμών αναφορικά με τις σχέσεις της με τη Ρωσία, συνεχίζει τη προκλητική συμπεριφορά έναντι στο Ιράκ, ενώ τώρα μας προέκυψαν και ζητήματα «αποζημιώσεων» για της αναχαιτίσεις (με την όπισθεν, επιμένουμε…) στο Αιγαίο απέναντι στη χώρα μας.

Είναι προφανές πως η Άγκυρα έχει αντιληφθεί πως ο χάρτης στη περιοχή τείνει προς εκτεταμένες αλλαγές και μάλλον εκτιμά πως αυτή η διαδικασία θα καταλήξει προς όφελος της.

Δυστυχώς ή ευτυχώς ζούμε σε πολύ ενδιαφέροντες καιρούς.

http://www.defence-point.gr/news/?p=53753

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s